Painotuotteiden tilausohjeet ja aineiston toimitusohjeet

Otamme vastaan sähköisessä muodossa olevaa aineistoa, tarvittaessa myös käsinkirjoitettua. Kun aineistosi on tilausohjeiden mukaisesti toimitettu – selkeillä ohjeilla ja halutulla kirjasintyypillä, meidän on helpompi aloittaa työt! Luethan siis tilausohjeet ennen aineiston toimittamista.

Aineistojen toimitus

Voit lähettää alle 10 Mt:n kokoiset aineistot sähköpostilla digipaino@digipainokymiprint.fi. Ilmoita aina aineiston yhteydessä, mitä ohjelmia olet käyttänyt sekä kenen aineisto on (tekijä ja yhteystiedot).

Digitaaliset aineistot

Käytettävät ohjelmat: Adobe Acrobat, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Macromedia FreeHand.

Muut ohjelmat

Microsoft Word, Excel ja PowerPoint -ohjelmien tekstit rtf-muodossa ja kuvat/logot erillisinä tiedostoina (bittikarttoina esim. eps, tif, jpg, jne.).

Kuvat

Korkearesoluutioisina – 300 dpi:n tarkkuudella silloin kun kuva on taitossa 1:1-koossa. 4-värikuvat toimitettava CMYK-väreissä. Suositeltavat tiedostomuodot tällöin ovat tif ja eps. Lähetäthän taitto-ohjelmiin sijoitetut kuvat ja grafiikan erillisinä linkkeinä tai tiedostoina. Ethän sisällytä kuvia taittodokumenttiin kuin linkkeinä.

Valmiit aineistot

Tekstit konvertoituina, aineistot mielellään eps- tai pdf-tiedostomuodossa. Tilausohje ladattava PDF (190 KB).

Digitaalipainamisessa ei ole väliä, onko työ tehty CMYK- vai RGB-muodossa. Värimaailman suositellaan olevan CMYK, mutta myös RGB soveltuu.